Rökförkläde

är tillverkat av NOMEX III.
Färg: marinblå

Förklädet har fast halsögla och knytband i
sidorna.
Bredd 750 mm och längd 1000 mm.
Vikt: 220 g
Artnr: 45600.001

Brandfilt 180x120cm

är tillverkad av vävd glasfiber enl BS EN 1869:1997.
Färg: vit
Filtarna är förpackade i röda platta hårdplastbehållare med höjd 335 mm, bredd 180 mm och tjocklek 45 mm.
Bredd 1800mm och längd 1200mm
Vikt: 1.5kg
Artnr:
45010.030

 

Brandfilt 180x180cm

är tillverkad av vävd glasfiber enl BS EN 1869:1997.
Färg: vit
Filtarna är förpackade i röda platta hårdplastbehållare med höjd 335 mm, bredd 180 mm och tjocklek 45 mm.
Bredd 1800mm och längd 1800mm
Vikt: 2kg
Artnr:
45010.036

 

Skylt Nödutgång

 

Skylt Brandsläckare

Tilläggskylt Brandsläckare

Övningsdocka

ÅG-dockan
Branddockan är tillverkad av mycket värmebeständig väv. Den är avsedd för att utbilda personal i tekniker att släcka brand i kläder med kvävande släckmetod.

Branddockan eldas på framsidan med en blandning av 50 % T-Röd och 50 % tändvätska vid utomhusövning.
Vid inomhusövning rekommenderas T-Röd.

OBS! Tillse att det enbart eldas på fram-sidan av dockan, då dragkedjan i ryggenej får utsättas för lågor.

Längd: ca 160 cm
Vikt: 18 kg

Transportbag ingår.
Artnr: 99545.000

Eldningskar

Miljövänligt eldningskar

Kontrollerad låga
Miljövänlig övning av handbrandsläckare t.ex. CO2 släckare.
Kar i rostfri plåt med gasslinga av koppar.
Snabbkoppling för gas på karet.
Tändningsanordning: Tändstav med automatisk pierzotändning.
Kan direktanslutas till gasoltub 2000.

Vid eldning skall karet fyllas med vatten, som överstiger gasslingan med minst 1 cm.

Förvaringspåse med förslutning av galon.
Levereras komplett utan gasflaskor.

Art.nr: 99520.001

Brandstege

JIMMY FASAD är en lätt, stark och smidig räddningsstege för hem och kontorsbruk. Stegen är närmast avsedd för villor, radhus och flervåningshus. JIMMY FASAD väger bara fem kilo. Därför är den lätt att handskas med.

Montering:
I kartongen medföljer två fästkrokar. Dessa skall fästas under eller ovanför fönstret på insidan i det rum där den skall användas.

Användande:
Stegen ligger normalt nerpackad i sin kartong. Kroka fast remmarna i de två krokarna. Därefter kastas hela förpackningen ut. Tack vare stegens konstruktion och smidiga material kan den inte trassla ihop sig. Den hänger rakt och är omedelbart klar för användning. Stegen är breda och rejäla.

Brandsläckare

Presto brandsläckare tillverkas i vår moderna produktionsanläggning i Katrineholm, den enda av sitt slag i Skandinavien. Alla Prestos brandsläckare är CE-märkta, vilket bekräftar deras säkerhet. De är provade och certifierade av DNV enligt den europeiska standarden för handbrandsläckare, EN 3.

Vi strävar efter att våra produkter ska vara så miljövänliga som möjligt. En del av vårt fokus de senaste åren har varit att minimera miljöbelastningen för de släckmedel som vi använder.

Förutom släckare med skum, pulver och koldioxid erbjuder vi också specialsläckare för fritösbränder – bränder i oljor för matberedning. Den här brandrisken har uppmärksammats mycket på senare tid.
Egen tillverkning innebär full kontroll från utveckling till färdig produkt. Det gör oss flexibla så att vi snabbt kan tillgodose våra kunders och marknadens önskemål.

Presto står för kvalitet och säkerhet. SP (Sveriges Provnings- och forskningsinstitut) och våra egna provningar har visat att släckare från 6 kg (L) ska vara utrustade med en säkerhetsanordning. Säkerhetsanordningen hindrar trycket i släckaren att stiga okontrollerbart vid kraftig upphettning. Prestosläckare från 6 kg (L) tillverkas med denna säkerhetsdetalj.

EN 3
är en europeisk standard för bärbara/transportabla släckredskap, det vill säga handbrand-släckare. Standarden beskriver hur handbrandsläckare ska konstrueras, provas och klassas.

Philips Hjärtstartare HS1 och röd väska

Philips Heartstart HS1 har utformats för vanliga människor som har hamnat i en ovanlig situation. Med Philips hjärtstartare kan praktiskt taget vem som helst behandla en person som drabbats av hjärtstopp.

Dagliga självtester

Philips HS1 utför självtester varje dag. Att hjärtstartaren blinkar grönt visar att allt är som det ska. Hjärtstartaren börjar larma och blinka rött om batteri eller elektroder behöver bytas. Eller om apparaten kräver någon annan service.

Vägleder dig genom varje steg

Aktivera Philips Heartstart HS1 genom att dra i det gröna handtaget. Svenska röstanvisningar vägleder dig lugnt och tydligt genom hela processen. Hjärtstartaren avgör snabbt om personen har drabbats av hjärtstopp eller inte. Det går inte att ge en strömstöt till en frisk person.

SMART Bifasisk behandling

Philips defibrillator använder en bifasisk energikurva som innebär att en lägre energimängd krävs vid defibrillering (150 J). Detta för att minska biverkningar som är skadliga för ett bräckligt hjärta. Vilket ökar chansen till en längre överlevnad efter behandling.

Quick Shock

Vid ett hjärtstopp är det tiden som är avgörande om den drabbade personen kommer överleva. Hjärtstartaren ska snabbt kunna analysera och avgöra om strömstöt ska ges. Med Philips patenterade Quick Shock – är Philips snabbast på marknaden att avge en strömstöt. Detta ökar chansen till överlevnad.

CE-märkt enligt MDD kraven 93/42/EEC. IP-klass 21.

Philips Heartstart HS1 väger är endast 1,5 kg och batteriets kapacitet är minst 200 elstötar och minst 4 år stand-by-tid. Elektrodernas hållbarhetstid är 2 år. Levereras med 8 års fabriksgaranti.

Världsledande tillverkare

Philips är världsledande tillverkare vad gäller hjärtstartare, också kallat defibrillator eller AED (Automatisk Extern Defibrillator) och har levererat ca två miljoner enheter. Philips hjärtstartare har loggat över 50 miljarder dagliga självtester och Philips tillverkar hjärtstartare som används av vårdpersonal varje dag.

Den här produkten innehåller:

Philips HeartStart HS1
Batteri
Elektroder
Sax
Standard väska
Tillbehörs-kit
Skylt “Hjärtstartare”
Bruksanvisning