HLR/D-HLR/första-hjälpen på arbetsplatser

4 timmar med följande innehåll:

Vårt syfte är att göra deltagarna medvetna om hur man skall agera i olika situationer. Tanken är inte att man skall bli specialist utan lära sig att det är bättre att göra något än ingenting alls.

I vissa situationer gäller eftertänksamhet och då skall man tänka lite långsammare, i andra situationer behöver man tänka lite snabbare, men i alla situationer gäller det att tänka rätt.

Det är därför vi valt att döpa vår utbildning inom HLR/D-HLR/första-hjälpen till
”Tänk Långsamt, Tänk Snabbt, Tänk Rätt”.

Vårt mål är att på ett pedagogiskt och underhållande sätt förmedla kunskaper inom HLR/D-HLR och första-hjälpen, att lära deltagarna tänka rätt och våga göra något än inget alls.

Hjärt-lungräddning (HLR)

Vi lär ut hjärt-lungräddning (HLR) och hjärtstartaranvändning (D-HLR) för vuxna samt första-hjälpen, inom EFR – Emergency First Response, som i sin tur följer de riktlinjer och protokoll inom olycksfallsbehandling som utvecklats av medlemmar av ” the International Liaison Committee on Resuscitation” (ILCOR). Vi använder professionella dockor som kan övervaka både djupkompressioner och graden av kompressioner.

Luftvägsstopp

Vi lär även ut hur man kan hjälpa personer som satt något i halsen. Det handlar om en kombination av ryggdunk och buktryck (”Heimlich manöver”). Precis som att öva HLR ”skarpt” på en docka kommer deltagarna öva på teknikerna med full kraft med ActFast övningsväst för luftvägsstopp.

Akut insjuknande

Vi går igenom några av de vanligaste typerna av insjuknande, t.ex. bröstsmärtor och stroke.
Vi går igenom olika symptom och hur man skall agera.
Vi är mycket flexibla och kan anpassa kursinnehållet så att det passar just ditt företag eller organisation!

Vårt tillvägagångssätt och focus på utbildningarna bygger på att stärka deltagarnas självförtroende för att därigenom öka benägenheten att hjälpa till I händelse av nödsituationer. Detta sker genom att lära ut nödvändiga färdigheter i en stressfri miljö.

Deltagarna ges möjlighet till mycket övning för att kunna bemästra och behålla dessa färdigheter.

Vi arbetar på ett flexibelt sätt som medför att vi kan ta hänsyn till våra kunders behov och önskemål. Alltifrån ett till flera läropass. Vissa kunder vill endast få en övergripande kunskap om HLR/D-HLR/första-hjälpen, medan andra kunder vill ha djupare kunskaper i ämnet.

Kursfakta

Avgift för HLR/D-HLR/första-hjälpen:

9 500 SEK

Priser exklusive moms

gratisÄr du intresserad av våra utbildningar?
Fyll i formuläret så återkommer vi!

  Ditt namn (obligatorisk)

  Din epost (obligatorisk)

  Vilken utbildning gäller det?

  Berätta mer om din förfrågan

  captcha
  Fyll i tecknen du ser i rutan här ovan

  Undrar du något eller vill boka utbildning?